16 czerwca w ramach „Zielonych webinariów” Inkubator UW zaprasza na rozmowę z Jagną Niedzielską – kucharką, doradcą kulinarnym, propagatorką nurtu zero waste i autorką książki „Bez resztek”. O tym, czym jest filozofia zero waste, jak wprowadzić ją do kuchni, by gotować zdrowo, pysznie i mądrze.

 

Zielone webinaria są inicjatywą Inkubatora UW, a ich celem jest edukacja ekologiczna oraz inspiracja do zmian. Dzięki udziale ekspertów będzie można dowiedzieć się, co robić, aby być bardziej eko, jak odnaleźć się w filozofii zero waste, jak tworzyć nową ekocodzienność i od czego zacząć.

 

Trzy wtorki czerwca są poświęcone rozmowom na tematy związane z ekologią, zmianami, które zachodzą na planecie i temu, co możemy zrobić, aby mieć na nie wpływ. To webinaria o tym, jak być eko w biznesie, kuchni czy w otaczającej rzeczywistości.

Każdy z webinariów rozpoczyna się o godz. 18.00 na Facebooku.

Kolejne webinaria:

 

  • 23.06 „Jak stworzyć roślinne otoczenie wokół siebie?”. Roślinne Porady, czyli o tym, dlaczego w mieście też powinniśmy otaczać się roślinami i jak stworzyć roślinny zakątek w domu, na parapecie, balkonie czy w ogródku. Z Sebastianem Kulisem porozmawiamy również o tym, jak nie marnować żywności i kupować odpowiedzialniej.